Asociația Antidrog Est-Europeană

COMUNICAT DE PRESĂ
Asociația Antidrog Est-Europeană Odobești-Bacău a organizat în ziua de 16 mai a.c. o conferință de lucru internațională antidrog având drept scop principal prezentarea celui mai performant program de prevenție din lume în consumul de droguri, alcool și tutun în rândurile adolescenților -PLANET Youth ( Islanda ) – și găsirea condițiilor de implementare și în țara noastră-program prezentat de către dl. conf. univ. dr. Emanuel Adrian Sârbu, Șef Serviciu Relația cu Societatea Civilă și alți Actori Sociali, Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București și Reprezentant Regional ( Europa Centrală și de Est ) Icelandic Center for Social Research and Analysis.
Programul conferinței a mai cuprins:
– Prezentarea de către dl.dr. Graham Giles (Anglia) a unei metode de tratare a persoanelor dependente de consumul de droguri, alcool și tutun prin utilizarea celei mai noi invenții tehnologice: SPERA ;
– Studiul: ,,Credințe iraționale induse de jocul de noroc compulsiv,, prezentat de către drd. Miu Florian Viorel Psiholog clinician/psihoterapeut, președintele Asociației ”Se poate și altfel”-Centrul ,,PROSALVITA,, Galați;


– ,, Învățământul profesional- o necesitate de reintegrare în societate a persoanelor reabilitate în urma consumului de droguri și alcool. Propunere de transformare a Centrului școlar UCECOM de la Breaza într-un centru socio-profesional necesar în activitatea de reintegrare în societate a persoanelor foste dependente de droguri și alcool,, oportonitate prezentată de către prof. Zorzini Gabriel-director general al Fundației învățământului preuniversitar al Cooperației Meșteșugărești ,,SPIRU HARET,,-București. – ,, Învățământul dual, cadrul necesar în procesul transmiterii, asimilării și continuității normelor social- culturale,, – material prezentat de către d-na Anicuța Ciobanu, consilier promovare din cadrul Autorității Naționale pentru Formarea Profesională Inițială în Sistem Dual din România . Au fost prezenți reprezentanți din cadrul Centrului regional de prevenire, evaluare și consiliere antidrog Bacău din structura Agenției Naționale Antidrog, Inspectoratului școlar județean Bacău, Direcția generală de asistență socială și protecția copilului Bacău, Direcția de asistență socială din cadrul Primăriei municipiului Bacău, Fundația învățământului preuniversitar al Cooperației Meșteșugărești ,,SPIRU HARET,, București, Autoritatea națională pentru formare profesională în sistem dual din România, Asociația cultural-educativă, artă, sport și sănătate „VATRA SATULUI” Bacău.
În urma discuțiilor și a întâlnirilor avute sau inițiat următoarele parteneriate :
ASOCIAŢIA ANTIDROG EST – EUROPEANĂ
Comuna Odobeşti, str. Principală FN, jud. Bacău
Funcţionează în baza Hot. Jud. Nr.47/PJ/2019
Înregistrată în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor de pe lângă Judecătoria
Bacău la nr. 23/A/2019-C.I.F.41023133
Cont: RO44BTRLRONCRT0493106901- Banca Transilvania Ag. Nord Bacău
E-mail: antidrog.nordest@gmail.com/ Asociatia Antidrog Est Europeana
Tel: 0040 799866933 – Preşedinte, 0040 722249348 – Primvicepreşedinte
1. Între ASOCIAŢIA ANTIDROG EST – EUROPEANĂ și Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Bacău pentru găsirea soluțiilor și implementarea programului de prevenție a consumului de droguri, alcool și tutun în rândurile adolescenților -PLANET Youth (Islanda)
2. Între ASOCIAŢIA ANTIDROG EST – EUROPEANĂ, Universitatea ,, Vasile Alecsandri,, Bacău , Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Bacău și dl.dr.Graham Giles, și alte organizații de profil s-a decis elaborarea unui proiect de cercetare privind tratarea adicțiilor cu ajutorul tehnologiei inovative ,,SPERA,,.
3. Între UCECOM si Asociația ”Se poate și altfel”- Centrul ,,PROSALVITA,, Galați un proiect de educare a tinerilor din Centrele de învățământ UCECOM;
4. Fabricarea în serie a aparatului inovativ,, SPERA,, la S.C. AERO STAR Bacău.
5. Elaborare și implementare, în colaborare cu Inspectoratul școlar județean Bacău, Primăria Odobești și Asociația cultural-educativă, artă, sport și sănătate „VATRA SATULUI” Bacău, proiectul privind înființarea de cercuri de artă, muzică populară, dansuri populare și meșteșuguri pentru elevii din zona Odobești, Traian, Secuieni, Izvorul Berheciului, Dămienești. Locul de desfășurare a activităților va fi Centrul de prevenție din comuna Odobești.
6. Parteneriat între ASOCIAŢIA ANTIDROG EST – EUROPEANĂ și UCECOM pentru transformarea Centrului școlar UCECOM de la Breaza într-un centru socio-profesional necesar în activitatea de reintegrare în societate a persoanelor foste dependente de droguri și alcool,, oportonitate prezentată de către prof. Zorzini Gabriel-director general al Fundației învățământului preuniversitar al Cooperației Meșteșugărești ,,SPIRU HARET,, – București. 7. Parteneriat între ASOCIAŢIA ANTIDROG EST – EUROPEANĂ si AGENTIA NATIONALA ANTIDROG-Centrul regional de prevenire, evaluare și consiliere antidrog Bacău pentru elaborarea și implementarea proiectului de prevenție ,,Caravana sănătății,, prin comunele din județul Bacău .
Obiectivele acestor parteneriate sunt de a informa, preveni și trata dependențele.
Pentru a fi la curent cu actiunile asociatiei va recomandam sa urmariti pagina de facebook, sa dati like, sau sa ne trimiteti un sms, pe whatsapp, email cu textul „noutati’.
Căutăm în continuare parteneri, colaboratori, susținători, voluntari și suntem deschiși la orice sugestii, propuneri, proiecte și alte tipuri de activități care pot ajuta în activitatea noastră. Pentru detalii suplimentare, vă stăm cu plăcere la dispoziție.
Gelu State
Președinte,
Asociatia Antidrog Est Europeana
Facebook Asociatia Antidrog Est Europeana